Илон Мъск твърди, че в различни моменти са му били предлагани

...
Илон Мъск твърди, че в различни моменти са му били предлагани
Коментари Харесай

Мъск твърди, че са му предлагали акции в OpenAI. Отказал, сторило му се неетично

Илон Мъск твърди, че в " разнообразни моменти " са му били предлагани акции в OpenAI, само че споделя, че му се е сторило " неетично/незаконно да ги одобри ", написа Business Insider.

Той е съпредседател на компанията за изкуствен интелект дружно със Сам Алтман, когато тя е учредена през декември 2015 година и дава обещание 1 милиарда $ за плана. 

OpenAI е основана като организация с нестопанска цел, фокусирана върху развиването на изкуствения разсъдък " по метод, който е най-вероятно да бъде от изгода за човечеството като цяло ".

В отговор на въпрос на консуматор на X по отношение на дарението му за основаването на компанията, Мъск добави, че не му е ясно по какъв начин структурата на компанията е законна. Милиардерът не сподели по кое време са му били препоръчани акциите, какъв брой и от кого. 

Наскоро OpenAI беше оценена на към 80 милиарда $, заяви The New York Times. Оценката последва договорка, която разреши на чиновниците да осребрят акциите си в компанията, съгласно отчета. 

През 2018 година Мъск се раздели с производителя на ChatGPT, като се отдръпна от борда на шефовете му, с цел да " отстрани евентуален предстоящ спор " заради фокуса на Tesla върху изкуствения разсъдък.

По-късно обаче Мъск съобщи, че е напуснал заради различия с екипа на OpenAI.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР